Produse
NewsLetter
* Email
Name 
Subscribe
 

Freze de zapada

Frezele de zapada sunt utilaje destinate indepartarii eficiente a zapezii din curti, parcari, alei, trotuare, parcuri, terenuri de sport, etc. Cele mai cunoscute marci de freze de zapada sunt: Honda, MTD, Hecht, Wolfgarten, Texas.

Din punct de vedere al tractiunii, frezele de zapada se impart in freze de zapada impinse si freze de zapada autopropulsate. Frezele autopropulsate pot fi dotate cu roti motrice echipate cu cauciucuri speciale de zapada si gheata, sau chiar cu senile de cauciuc, pentru o aderenta mai buna pe pante, sau pe terenuri dificile. Frezele autopropulsate pot avea mai multe viteze inainte sau inapoi.

Din punct de vedere al modului in care evacueaza zapada, frezele de zapada pot fi intr-o etapa (o singura turbina care taie si evacueaza zapada), sau in doua etape (o turbina care taie zapada si o a doua turbina care o evacueaza). In mod evident, frezele de zapada in doua etape sunt mai puternice si mai eficiente decat frezele intr-o etapa, dar si costul lor este mai mare. Volumul zapezii evacuate depinde de puterea motorului, de dimensiunile frezei, dar si de consistenta zapezii si de viteza de inaintare. Cu cat inaltimea stratului de zapada care trebuie inlaturata este mai mare, cu atat volumul va fi mai mare, dar distanta de aruncare va fi mai mica. 

Frezele din gama profesionala pot fi dotate cu faruri pentru lucru de noapte, pornire electrica (acumulator sau la priza), manere incalzite, diferential blocabil, etc.

Restrânge căutarea